Hierdie MPR RI-lid verduidelik die belangrikheid van die 4 pilare van nasionaliteit

  • Whatsapp

Read More

LID van die RI MPR-faksie van die PAN-faksie vir die DKI Jakarta Dapil III, Dian Istiqomah het Maandag ‘n sosialiseringsaktiwiteit vir die 4 Pilare van die MPR RI aan gemeenskapsleiers in RW O5 Srengseng, Srengseng Village, Kembangan-distrik, Wes-Jakarta gehou ( 14/3).

Die doel van die sosialisering van die vier pilare van die staat is om die publiek te herinner om ‘n dieper begrip te hê van die edele waardes vervat in Pancasila, die 1945 Grondwet, Bhineka Tunggal Ika en die eenheidstaat van die Republiek van Indonesië.

Daar word dus gehoop dat dit ‘n impak sal hê op die verhoging van openbare bewustheid oor die lewe van die nasie en staat.

“Die vier pilare van die MPR RI bestaan ​​uit Pancasila as die basis en ideologie van die staat, dan die 1945 Grondwet van die Republiek van Indonesië as die staatsgrondwet en die bepalings van die MPR. Dan die eenheidstaat van die Republiek van Indonesië (NKRI) as ‘n staatsvorm en Bhinneka Tunggal Ika as die staat se leuse,” het Dian gesê.

Volgens Dian benodig Indonesië as ‘n pluralistiese nasie steeds versterking in die waardering en praktyk wat in Pancasila vervat is, asook die ontstaan ​​van ‘n begrip van dinge wat verkeerd en eng is, soos ‘n eng begrip van godsdiens en beskou sy groep altyd as die mees korrek.

Lees ook: Vyf uitstaande soldate van Kodam Jaya ontvang toekenning van Kasad

Daarbenewens het die ontstaan ​​van streeksfanatisme sodat daar ‘n verdeeldheid is.

“Bowendien lyk dit deesdae of daar ’n gebrek aan waardering vir pluralisme en diversiteit is, ’n gebrek aan voorbeeldige houdings en gedrag as leiers en nasionale figure en die versuim van wetstoepassers om optimaal te hardloop,” sê die vrou wat ook op die Kommissie sit. II van die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers.

Daarom het Dian die gemeenskap aangeraai om gesinsveerkragtigheid met samehorigheid en solidariteit en harmonie te versterk. Omdat Indonesië ‘n rykdom en diversiteit van nasies het, met baie etniese groepe, tale, gebruike en kulture, maar steeds een, naamlik die Indonesiese nasie.

“Ons moet dus trots wees om Indonesiese burgers te wees, nie om verdeeld te wees nie,” het hy gesê. (RO/OL-7)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae