Die G20-presidentskap, bewys van Jokowi se era van politieke stabiliteit word deur die wêreld erken

  • Whatsapp

Read More

Die leierskap van president Joko Widodo (Jokowi) word erken as in staat om binnelandse politieke stabiliteit te handhaaf. Klaarblyklik is Indonesië onder leiding van president Jokowi vir die eerste keer vertrou om die presidentskap van die assosiasie van sterk ekonomiese lande in die G20 te word.

Die Dekaan van die Fakulteit Sosiale en Politieke Wetenskappe (Fisip) van die Lambung Mangkurat Universiteit (ULM), Budi Suryadi het gesê dat dit nie ‘n maklike ding is om die G20-presidentskap te word nie. Natuurlik is daar volgens hom verskeie oorwegings wat die basis vorm sodat Indonesië vertrou word om die gasheer te wees.

Hy het erken dat Jokowi se leierskap een van die sleutels tot Indonesië se aandag aan die wêreld was. Die rede is, al is die leierskap burgerlik, is Jokowi se koue hand in staat om politieke stabiliteit te handhaaf en word dit deur die wêreld vertrou.

“In die burgerlike leierskap word ons dinamiese politieke stabiliteit toegelaat, maar die ekonomie is ook aan die gang,” het Budi in Banjarmasin, Suid-Kalimantan, gesê.

Hy het bygevoeg dat politieke stabiliteit nie net in staat is om harmonieuse verhoudings tussen medeburgers te handhaaf nie. Maar meer as dit, dit het ook ‘n impak op die ekonomiese sektor.

Hoe nie, het Budi vervolg, goeie verhoudings sal direk eweredig wees aan die samewerking wat sekerlik ekonomiese groei kan verhoog. Veral as jy kyk na Jokowi se kenmerke, wat dik is met gesinsleierskap.

Omdat hy glo dat Jokowi se leierskap nog altyd die belange van die burgerlike samelewing vooropgestel het. Dit is onafskeidbaar van Jokowi se toestand, wat net ‘n burgerlike samelewing het.

“Politiek nou in president Jokowi is nie so gebalanseerd soos wat ek in die Nuwe Orde gevoel het nie. So dit gaan voort,” het Budi afgesluit. (OL-12)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae