Saam met BI en DinarStandard stel IHLC Indonesië Halal Markets-verslag 2021/2022 bekend

  • Whatsapp

Read More

BANK Indonesia (BI) het in samewerking met die Indonesia Halal Lifestyle Centre (IHLC) en DinarStandard Maandag (14/3) die Indonesia Halal Markets Report 2021/2022 bekendgestel.

Hierdie verslag beklemtoon die handels- en beleggingsgeleenthede wat Indonesië tans bevorder om nasionale ekonomiese groei deur buitelandse samewerking te versnel, veral deur halal produkte en dienste.

Die geleentheid wat gehou is baster van die Indonesiese Paviljoen by die Dubai Expo is voorafgegaan deur ‘n aanlyn seminaar (webinar) gemodereer deur die voorsitter van IHLC Sapta Nirwandar.


‘n Aantal sprekers was teenwoordig, insluitend BI Adjunk-goewerneur Juda Agung as hoofspreker. Intussen was die Konsulaat-generaal van die Republiek van Indonesië in Dubai, Verenigde Arabiese Emirate Chandra Negara teenwoordig om die sluiting te gee.


Daarbenewens was Rafi-uddin Shikoh as HUB en Besturende Direkteur van Dinarstandar, Arief Hartaman as Hoof van die BI Departement Ekonomie en Sharia Finansies ook teenwoordig.


Wat die ander sprekers in webinar Dit is Luthfi Husin as direkteur van korporatiewe sake van PT Lulu Group Retail en Ali Charisma as voorsitter van die Indonesiese Modekamer.


By daardie geleentheid het Sapta Nirwandar sy dankbaarheid teenoor BI uitgespreek vir die konsekwente ondersteuning van die ontwikkeling van Islamitiese ekonomie en finansies of die halal-ekonomie in Indonesië.

“By hierdie geleentheid wil ek BI bedank vir die samewerking met IHLC en DinarStandar om hierdie strategiese geleentheid te organiseer,” het die voormalige Adjunkminister van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie in ‘n verklaring wat Dinsdag (15/3) ontvang is, gesê.

Sapta het gesê dat die Indonesië Halal Markets Report 2021/2022-forum belangrik en interessant was omdat dit spesifiek en in diepte bespreek het oor Indonesië se geleenthede in die halal-bedryf.

“Die Indonesiese Halal Market Report Forum is baie interessant en belangrik omdat dit sakegeleenthede bespreek vir sakelui in Indonesië wat betrokke is by die halal-industrie,” het hy gesê.


Lees ook: BI: Binnelandse uitgawes op Halal-produkte bereik VS$282 miljard in 2025

Sapta, wat ook die voorsitter van die Indonesië Toerisme Forum is, het gesê dat die Indonesiese Halal Markets-verslag 2021/2022 die bevindinge in die veld aangebied het wat die resultaat was van samewerking tussen BI in samewerking met IHLC en DinarStandard.

Die geleentheid, wat in Engels gehou is, was in lyn met die visie van Advanced Indonesia onder leiding van president Joko Widodo-Maruf Amin 2019-2024. “Hierdie geleentheid is in lyn met die visie van ‘n gevorderde Indonesië deur die president en visepresident Jokowi-Maruf Amin. Dat Indonesië die middelpunt en leier van die wêreld-halal-industrie vir die globale mark sal word,” het hy verduidelik.

Soos aangehaal uit die inleiding tot die Indonesiese Halal Markets-verslag 2021/2022, het Sapta gesê dat die halal-ekonomie gesien is as ‘n belangrike motor van Indonesië se ekonomiese groei en om die visie van ‘n Gevorderde Indonesië te bereik.

“In die rigting van hierdie visie, ondersteun die president en vise-president van die Republiek van Indonesië sterk verskeie beleide om Indonesië gereed te maak om in 2024 ‘n globale spil vir die Islamitiese ekonomie te word,” het Sapta gesê.

IHLC het saam met DinarStandard wat kundigheid in die globale halaal-ekonomie het, ook die Indonesiese Halal Market Report 2021/2022 aangebied en gevolgtrekkings verskaf wat geïmplementeer kan word met betrekking tot handels- en beleggingsgeleenthede vir die Indonesiese halal-ekonomie vir nasionale en globale korporasies en beleggers.

“Ons is geïnspireer om jong Indonesiese entrepreneurs, bedryfsleiers en regeringsleierskap te sien terwyl ons beweeg om hierdie potensiële geleentheid te verwesenlik. Terwyl ons die feite, syfers en praktiese strategieë in hierdie verslag aanbied, is die waardes wat die ekonomiese sharia en ekwivalente finansiering onderlê. en wat die ankers is vir die verbruik van produkte en dienste halal (wetsgehoorsaam) en tayyib (gesond, volhoubaar) is die sosio-ekonomiese neiging wat ons opgewonde maak om deel daarvan te wees,” het Sapta gesê.

Hy het voortgegaan dat Indonesië die potensiaal het om enorme ekonomiese waarde te realiseer gegewe sy posisie as die grootste verbruikersmark vir die halal-ekonomie met ‘n mededingende produksiebasis.

“Terselfdertyd kan Indonesië ook as ’n ekonomiese rolmodel vir ander lande in die wêreld optree deur sharia-ekonomiese beleid met sosiale verantwoordelikheid en deur sy halal-handelsmerke as wêreldkampioene te plaas,” het hy afgesluit. (RO/S-2)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae