Regering gevra om te pasop vir stygende voedselpryse voor Ramadan

  • Whatsapp

Read More

Die Sentrale Uitvoerende Raad van die Indonesiese Markhandelaarsvereniging (DPP IKAPPI) het die houding uitgespreek dat daar verskeie kommoditeite is waarvoor gewaak moet word, soos verlede jaar.

Onder die stapelvoedsel waarvoor gewaak moet word, is koringmeel, hoendereiers, hoendervleis, beesvleis, rooipeper en kookolie.

“Die regering moet bewus wees van prysstygings voor die maand van Ramadan. As ons na verlede jaar kyk, was daar verskeie kommoditeite wat ‘n toename ervaar het, soos koringmeel, hoendereiers, beesvleis, hoendervleis, rooipeper,” het die adjunk-sekretaris-generaal van die Indonesiese Market Traders Association (Ikappi) DPP Ahmad Choirul Furqon gesê. in ‘n skriftelike verklaring, Saterdag ( 26/3).

Hy hoop ook dat die regering te midde van die chaos van die kookoliekwessie steeds daarop kan fokus om voedselpryse te beheer.

“Ons van die Ikappi DPP hoop dat die regering te midde van die morsige kookolie-kwessie, wat nog gesien moet word, sal voortgaan om te fokus op die beheer van voedselpryse,” het die man bygevoeg wat in Rembang Regency gebore is.

Furqon het boonop ook beklemtoon dat baie partye tans by IKAPPI gekla het oor die potensiële styging in kommoditeitspryse.

“Tans het baie partye by ons gekla. Hulle het hul kommer uitgespreek oor die potensiële styging in die prys van hierdie voedselkommoditeit. Ons hoop dus regtig dat die sentrale en streekregerings met mekaar sinergiseer en saamwerk om hierdie toestand te voorsien voor Ramadan aanbreek,” het Furqon gesê.

Die regering moet meer aandag gee aan salotte, knoffel, en veral kookolie.

Volgens Furqon is knoffel een van die kommoditeite met die meeste invoere, selfs in 2021 sal Indonesië die land word met die grootste knoffelinvoerkwota ter wêreld.

“Knoffel is ’n kommoditeit wat meestal meer as die helfte ingevoer word, daarom het Indonesië in 2021 gister volgens statistiese data die grootste knoffelinvoerder ter wêreld geword. Hopelik kan die regering deur die Minister van Handel akkuraat bereken die nasionale aanbod en vraag kan gebalanseer word,” het Furqon gesê.

Furqon het bygevoeg dat grootmaat-olie in die mark tot dusver steeds ver bo die normale prys is.

“Selfs die prys van grootmaat-olie in tradisionele markte is steeds bo die redelike perk met ‘n prys van sowat Rp. 20 000. Klagtes gaan steeds na ons toe, so ons sal voortgaan om die regering aan te moedig om produksie en vraag te sinchroniseer. Ons, DPP IKAPPI, het ‘n belang sodat voor Ramadan die prys van kommoditeite steeds deur die gemeenskap bekostigbaar kan wees,” het Furqon afgesluit. (OL-12)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae