Rachmat Gobel ondersteun die president se belyning met huishoudelike produkte

  • Whatsapp

Read More

Ondervoorsitter van die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers vir Koördinering van Nywerheid en Ontwikkeling (Korinbang) Rachmat Gobel ondersteun president Joko Widodo (Jokowi) se stelling dat staatsamptenare kant kies met binnelandse produkte.

“Daar moet konkrete stappe wees wat verwesenlik moet word en daar moet streng sanksies wees vir amptenare wat dit nie implementeer nie. En nie minder belangrik nie is dat hulle deel moet wees van die ouditproses by BPK en BPKP, asook gemak van toetrede tot e. -katalogusse deur LKPP,” het Rachmat Gobel deur ‘n skriftelike verklaring in Jakarta, Vrydag (25/3) gesê.

Hy het hierdie verklaring gemaak in reaksie op die president se verklaring by die Proud Made Indonesia-bevestigingsgeleentheid wat Vrydag in Bali gehou is, waar president Jokowi erken het dat hy geïrriteerd is deur die lae aankoop van huishoudelike produkte. Al is die ingevoerde produkte plaaslik vervaardig en is dit nie hoëtegnologies nie.

Rachmat Gobel het president Jokowi se ferm standpunt verwelkom. Verder, het hy gesê, eintlik het die president verskeie kere oor die gebruik van huishoudelike produkte oorgedra. Selfs die president het ‘n regeringsregulasie uitgereik wat die binnelandse komponentvlak (TKDN) reguleer om die belyning van nasionale produksie te reguleer.

Hy het verder daaraan herinner dat die geboorte van die Werkskeppingswet bedoel was om buitelandse en binnelandse investering te verhoog ten einde nywerheid te bou, werk te skep, ekonomiese groei aan te moedig en welvaart te bou.

“Maar as die invoer steeds roekeloos is, dan sal die Werkskeppingswet as ‘n Omnibuswet tevergeefs wees. Muspro as die Javane sê dit is oorbodig,” het Rachmat Gobel gesê.

As ‘n verteenwoordiger van die volk het hy herhaaldelik herinner aan die noodsaaklikheid om kant te kies met huishoudelike produkte. Gobel het ook eenkeer die doeltreffendheid van staatsbillikheidsdeelname (PMN) vir baie SOE’s ter waarde van triljoene vir die gebruik van binnelandse produkte bevraagteken.

“Nie eers vir invoer, verryking van ander lande, en welvarende werkers van ander lande nie. Dit verraai werklik die mandaat van die Aanhef tot die Grondwet van 1945,” het die voormalige Minister van Handel gesê.

Die onophoudelike infrastruktuurontwikkeling, het hy voortgegaan, behoort ook nie ‘n instrument vir invoer soos die aankoop van staal, sement, toerusting, kabels en elektrisiteit te word nie.

“Net so met die ontwikkeling van die Nusantara IKN. Moenie dat dit weer ingevoer word nie. In enige land is ontwikkeling ‘n momentum om ‘n dryfveer vir verskeie dinge te word,” het die voormalige ondervoorsitter van die Indonesiese Kamer van Koophandel en Nywerheid gesê vir Nywerheid, Tegnologie en Maritieme Aangeleenthede.

Hy het ook daaraan herinner dat ontwikkeling nie alles uit belasting kom nie, maar ook van staats- en private lenings, dus moet dit waarde toevoeg tot die verhoging van binnelandse produksie wat ‘n impak op mense se welvaart sal hê.

“Die stigtersvaders van die nasie het nie hierdie land gestig om ‘n moderne slaaf te word nie, maar vir die glorie en voorspoed van al die mense. Indonesië behoort nie aan die elite nie, maar aan al die nasie se kinders. Die President waardeer die gees van die stigtersvaders van hierdie nasie,” het hy gesê. (Ant/OL-12)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae