PGN teken positiewe prestasie aan en behaal 2021 netto wins van VS$303,8 miljoen

  • Whatsapp

Read More

AS ‘n Gas-subhouding van PT Pertamina (Persero), het PT Perusahaan Gas Negara Tbk (PGN) daarin geslaag om bedryfsprestasie te handhaaf wat ‘n positiewe impak op finansiële prestasie in 2021 het, deur inkomste van VS$3,036.1 miljoen aan te teken, bedryfswins van VS$420,32 miljoen, Netto Wins Huidige Jaar Versprei aan die Moederentiteit VS$303.8 miljoen, en EBITDA van VS$855 miljoen.

“Alhamdulillah, in ‘n jaar wat steeds vol uitdagings is as gevolg van die COVID-19-pandemie, het PGN steeds daarin geslaag om verskeie regeringsopdragte uit te voer terwyl gesondheidsprotokolle gehandhaaf word deur HSSE-verpligtinge en -aspekte te prioritiseer. veiligheid. PGN het ook daarin geslaag om ‘n positiewe prestasie in 2021 te handhaaf. Die herstel van bedryfsprestasie van ekonomiese herstel deur die maatskappy se strategiese pogings te midde van die pandemie het daarin geslaag om PGN se finansiële prestasie in 2021 te ondersteun. Hierdie prestasieprestasie is verkry uit die prestasie van gasverspreiding volume vir die Januarie-Desember 2021 tydperk wat toegeneem het na 871 BBTUD vanaf die tydperk Januarie tot Desember 2021. voorheen beloop 828 BBTUD. Intussen is die transmissievolume gedurende 2021 1 352 MMSCFD,” het PGN President Direkteur M. Haryo Yunianto, Dinsdag, 15/3/2022 verduidelik.

Daarbenewens is daar ook ‘n toename in die vloei van gas na kragsentrales deur die gebruik van LNG self (TUA FSRU Lampung-kontrak) tot 29 BBTUD. Sodat die totale gas wat deur die gashandelskema en TUA versprei word 900 BBTUD is.

Verder, vir volume prestasie opheffing olie en gas het 24 086 BOEPD beloop en die gemiddelde TKP-prysverbetering was VS$68,8/BBL, olievervoer was 3 543 MBOE en VPG was 33 831 ton.

Die Maatskappy kon ook sy markaandeel vergroot deur die aantal kliënte in verskeie sektore te verhoog tot 663 877 kliënte met ‘n pyplynnetwerk van 10 776 km.

PGN se gekonsolideerde finansiële posisie op 31 Desember 2021 toon steeds ‘n goeie finansiële posisie en die Maatskappy se vermoë om sy korttermynverpligtinge na te kom is steeds baie goed. Net so van die kant af Skuld Diens demonstreer ook die Maatskappy se vermoë om voldoende rente- en kapitaalbetalings na te kom.

Die realisering van CAPEX in 2021 is VS$308,6 miljoen, waarvan die konstruksie van die Rokan-oliepyplyn, Gresik-Semarang-pyplyn, Pangkah WK, Ketapang WK, asook ander beleggingsaktiwiteite wat reeds in die uitvoeringstadium is, soos Jargas, kom. , Senipah-Balikpapan-pyplyn, en LNG RU IV Cilacap.

Haryo het gesê dat PGN in sy rol as Sub Holding Gas entoesiasties energiek maak jyop ‘n volhoubare wyse deur elke aardgasgeleentheid te optimaliseer deur vergassingsprogramme, soos gas, raffinaderye, kragsentrales, sekere nywerhede, maritieme en grondsektore wat nou en in die toekoms die fokus van die maatskappy is.

Daarbenewens fokus die Maatskappy ook op die ontwikkeling van omgewingsvriendelike aardgasbenutting tydens die energie-oorgang na hernubare energie.

“Ons het nogal ‘n rol gespeel uitdagend in die konteks van die era van energie-oorgang van fossiel na NRE. Van die sleutelposisie as aggregator aardgas in Indonesië, ons hoop is om hierdie oorgangstydperk te kan vul deur aardgas as skoon energie aan die gemeenskap te verskaf,” het Haryo afgesluit. (OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae