Nasionale polisiehoof gee die polisiehoof opdrag om te verseker dat kookolie beskikbaar is

  • Whatsapp

Read More

Die nasionale polisiehoof-generaal Listyo Sigit Prabowo en die Indonesiese minister van handel, Muhammad Lutfi, het ‘n videokonferensie met die hele streekpolisiehoof en die streekpolisiehoof gehou om leiding te verskaf wat verband hou met die beskikbaarheid en verspreiding van kookolie om in die behoeftes van die gemeenskap te voorsien. .

Sigit het in sy inligtingsessie alle Streekpolisiehoofde opdrag gegee om die beskikbaarheid van kookolie vir die gemeenskap in beide tradisionele en moderne markte te verseker.

“Die belangrikste ding is dat kollegas moet verseker dat kookolie vanaf vandag, môre tot volgende week in die veld beskikbaar moet wees. Beide in moderne markte en tradisionele markte. Wees asseblief regtig gemonitor,” sê Sigit in ‘n Vicon wat by die Nasionale Polisiehoofkwartier, Suid-Jakarta, Maandag (14/3).

Volgens Sigit, gebaseer op die data wat deur die Minister van Handel aangebied is, is die binnelandse vraag na kookolie veilig.

Ten einde die versekering van die beskikbaarheid van huishoudelike kookolie te verseker, het die voormalige Hoof van die Kriminele Ondersoekeenheid van die Nasionale Polisie die hele Streekpolisiehoof en die Hoof van die Oordpolisie gevra om moontlike oortredings wat deur die partye gepleeg word, te voorkom.

“Aanduidings van oortredings hou verband met of hul verpligtinge werklik aan produsente versprei is of net dokumente is. Wat later bevestig sal word, moet gemonitor word. Ons verseker dat kookolieprodusente geproduseer het volgens wat die gemeenskap nodig het,” het Sigit gesê.

Toe het Sigit ook daaraan herinner dat daar ‘n oortreding was met betrekking tot prysverskille in verkope in die internasionale mark. Dan, het Sigit gesê, is daar ook aanduidings van oortredings van die vloei van ru-palmolie of CPO wat vir huishoudelike behoeftes versprei moes gewees het, maar na die industriële mark verskuif is, weens die hoë prysverskil.

“Hoe sal die bestaande voorraad dan bestuur word om gehou te word of neem die marge met die prysverskil. Dit is ook asseblief kollegas later aandag aan,” sê Sigit.

Verder, het Sigit gesê, moet Kasatwil streng toesig oor produsente en verspreiders uitvoer om te verseker dat verspreiding in ooreenstemming met sy doelwitte is. “Omdat wat moes gebeur het die behoefte aan grootmaatolie was, het elke verpakte olie reeds sy eie hoeveelheid,” het Sigit verduidelik.

Aan die ander kant, het Sigit beklemtoon, moet die Streekpolisiehoof ook streng toesig by hawens, grensroetes en landroetes uitvoer om oortredings van produsente te voorkom wat probeer rondspeel in die geheime uitvoer van CPO en sy afgeleide produkte.

Gegewe, het Sigit gesê, het die Ministerie van Handel beleid gemaak wat verband hou met maatskappye om uit te voer. Dit is omdat hulle hul binnelandse markverpligting of DMO moet voltooi.

“Maak seker dat u met die handelskantoor en die taakspan nagaan vir koördinering rakende die potensiaal vir goedere wat na die buiteland vervoer word. Monitor dus die verspreidingsproses by die huis en in die buiteland deur die kanale wat gebruik word,” het Sigit gesê.

Boonop, het Sigit oorgedra, moet die Kasatwil ook toesig hou oor die verspreiding. Volgens hom is dit om sekerheid te verskaf en te waarborg dat die kookolie na die mark versprei sal word.

“So, gaan dit alles na asseblief. Sodat ons weet waar die probleem is. Sodat ons die reëls daar kan toepas. Ons sal die wet toepas as dit nodig is. Moenie dat daar bedrog is nie. taakspan. Betrek asseblief die Streekpolisiehoofde anders as die taakspan om toesig te hou oor hawens, grense en ander verspreidingskanale. Sodat ons toesig sterker word. Want ons moet seker maak dat al die kookoliebehoeftes in die veld is,” het Sigit gesê.

By dieselfde geleentheid het die Minister van Handel van die Republiek van Indonesië, Muhammad Lutfi, die Nasionale Polisiehoof gevra om te verseker dat daar geen verspreiders is wat kookolie-voorraad aanhou nie. Dan, hoop hy ook, kan die polisie ongemagtigde verskepings van kookolie na die buiteland keer.

Toe het Lutfi gesê dat sy party gereed is om alle polisiebeamptes regdeur Indonesië te koördineer en saam te werk om te verseker dat daar in die gemeenskap se kookoliebehoeftes voorsien word.

“Ek besef dit is nie ‘n maklike ding nie. Ek vra hulp om saam te koördineer. Ek glo ons moet hierin slaag, dit is in ons almal se belang. Ten minste voor vas of Ramadan kan ons Ramadan plegtig aanbid en totdat Eid is veilig, rustig en alles is bekostigbaar en goed gekoördineer,” het Lutfi gesê. (OL-12)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae