KSP-span en BPJS Employment Review Implementering van presidensiële instruksie 2/2021 in Noord-Sumatra

  • Whatsapp

Read More

Presidensiële instruksie (Inpres) Nommer 2 van 2021 loop al ‘n jaar sedert dit in Maart 2021 uitgereik is.

Om die doeltreffendheid daarvan uit te vind, het BPJS Ketenagakerjaan (BPJAMSOSTEK) saam met die KSP-span (Koördinering, Sinchronisasie en Beheer) wat uit verskeie regeringselemente bestaan, vanaf die Kabinetsekretariaat, die Presidensiële Personeelkantoor en die Koördinerende Ministerie vir Menslike Bemagtiging en Kultuur (Kemenko) PMK) het besoeke sowel as verhore met die Streeksregering (Pemda) in die Noord-Sumatra-streek gebring.

Tydens hierdie besoek het verteenwoordigers van die Ministerie van Binnelandse Sake (Mendagri) ook die verhore in drie regencies/stede bygewoon, naamlik Pematangsiantar City, Karo Regency en Medan City.

Pematangsiantar was die eerste stad wat die span Woensdag (16/3) besoek het. Abraham Wirotomo as die hoofdeskundige van Adjunk II vir Menslike Ontwikkeling by die Presidensiële Personeelkantoor het ‘n gesprek met Assistent II-burgemeester van Pematangsiantar vir Ekonomie en Ontwikkeling Zainal Siahaan geopen om ‘n oorsig te kry van die implementering van die beskerming van die indiensnemingsmaatskaplike sekerheidsprogram in sy gebied.

Lees ook: Die BPJS Indiensnemingsraad moedig die uitreiking van die Employment Social Security Regional Regulation in die NTB-streek aan

Daarbenewens beoog die KSP-span ook om struikelblokke of uitdagings te vind wat die Pematangsiantar-stadsregering in die gesig staar in die implementering of optimalisering van die implementering van die indiensnemingsmaatskaplike sekerheidsprogram.

Abraham het gesê daar is ten minste vier dinge wat aan die Pematangsiantar-stadsregering oorgedra is om die implementering van indiensnemingsmaatskaplike sekerheid aan te moedig.

Die vier dinge is die aanmoediging van werkgewer-nakoming in terme van die registrasie van hul werkers vir die BPJAMSOSTEK-program, die aanmoediging van ordelike toesig oor die bydraes van geregistreerde sakeakteurs, die aanmoediging van BPJAMSOSTEK-deelname vir kwesbare werkers soos boere, vissers, seisoenwerkers en ander kwesbare werkers, en registrasie van alle werkers ere in Pematangsiantar Stadsregering.

In ooreenstemming met Abraham, het Laode Talib, die hoof van die afdeling Maatskaplike Sekuriteit van die Koördinerende Ministerie vir Menslike Ontwikkeling en Kultuur, ook verduidelik dat sosiale risiko’s onvermydelik sal voorkom en in hierdie geval is die staat teenwoordig in die verskaffing van maatskaplike sekuriteit vir die gemeenskap om te vermy die opkoms van nuwe arm mense wanneer die ruggraat van die gesin sterf.

“Kom ons werk saam in sinergie en bevorder algemene welsyn deur maatskaplike sekuriteit, veral vir die arbeidsmag, want dit is nie net die taak van BPJAMSOSTEK nie, maar ons taak saam,” het hy gesê.

By dieselfde geleentheid het Zainal Siahaan gesê dat die Pematangsiantar Stadsregering gereed is om die implementering van Presidensiële Instruksie Nommer 2 van 2021 ten volle te ondersteun ten einde maatskaplike sekuriteit vir die gemeenskap te realiseer, veral die mense van Pematangsiantar Stad.

Ondersteuning van die Pematangsiantar-stadsregering word gekenmerk deur die uitreiking van Pematangsiantar-burgemeester-regulasie nommer 29 van 2017 oor deelnameverpligtinge vir indiensnemingsmaatskaplike sekerheid in die verskaffing van sekere openbare dienste deur die stadsregering van Pematangsiantar.

“Tot nou toe gaan ons voort om goeie sinergie met BPJAMSOSTEK Pematangsiantar Takkantoor te bewerkstellig om die dekking van deelname aan maatskaplike sekerheidsbeskerming indiensneming in Pematangsiantar City aan te moedig, ons begroot ook jaarliks ​​bydraes vir erewerkers binne die Pematangsiantar Stadsregering,” het Zainal gesê.

Afsonderlik ontmoet, het die Direkteur van Deelname van BPJAMSOSTEK Zainudin gesê dat die indiening van die vergoeding ‘n vorm van verantwoordelikheid was van BPJAMSOSTEK as die organiseerder van die Social Security for Employment (Jamsostek) om beskerming te bied teen sosio-ekonomiese risiko’s waarvoor werkers of hul gesinne kwesbaar is. wanneer u werkrisiko’s ervaar.

“Die plaaslike regering in Pematangsiantar, Karo Regency en Medan City sowel as ander plaaslike regerings wat daartoe verbind is om die Maatskaplike Sekerheidsprogram vir erewerkers te implementeer, moet waardeer word,” het hy verduidelik.

“Die voorsiening van vergoeding aan die erfgename van erewerkers kan gebruik word as ‘n simbool van hoe belangrik Maatskaplike Sekerheidbeskerming vir alle werkers is, insluitend die regering se erewerkers,” het Zainudin gesê.

Die bedrag van doodsvergoeding van Rp 42 miljoen is gegee aan die vrou van ‘n plaaslike regeringswerknemer wat gesterf het. Hierdie tydelike werknemers is geregtig op sterftevoordele omdat hulle in twee BPJAMSOSTEK-programme geregistreer is, naamlik Werkongelukkeversekering (JKK) en Doodsversekering (JKM).

“Hopelik, met Presidensiële Instruksie 2/2021, kan die implementering van Maatskaplike Sekuriteit meer optimaal wees om die welsyn van werkers regdeur Indonesië te verseker,” het Zainudin afgesluit. (RO/OL-09)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae