Kemendes-Kemendes PDTT versterk voedselsekerheid in benadeelde gebiede

  • Whatsapp

Read More

Die Ministerie van Landbou (Kementan) werk saam met die Ministerie van Dorpe, Ontwikkeling van Benadeelde Streke en Transmigrasie (Kemendes PDTT) om voedselsekerheid in onderontwikkelde gebiede te ontwikkel ten einde die ekonomiese groei van mense van die periferie te verhoog in ooreenstemming met President Jokowi se Nawa Cita ideale. Onderontwikkelde gebiede het ‘n vergelykende voordeel in plaaslike voedsel wat, indien ontwikkel, ekonomiese waarde vir die gemeenskap en selfs nasionaal kan bied.

Die Direkteur-generaal van Voedselgewasse by die Ministerie van Landbou, Suwandi, het gesê dat die Minister van Landbou, Syahrul Yasin Limpo, ‘n beleid gestel het om die ekonomie van die mense in die grensgebiede te bevorder deur die 5 Maniere van Aksie.

Eerstens, die verhoging van strategiese voedselproduksievermoë, insluitend PDTT-gebiede wat strategiese voedselpotensiaal het, soos rys, mielies, sojabone, brandrissies, uie, vleis, eiers, insluitend plantasies. Die tweede is die verhoging van die diversifikasie van beide produksie en verbruik na plaaslike voedsel.

Lees ook: BPS: Landbou-uitvoer Januarie Februarie 2022 groei 11,45%

“Dit hou ook nou verband met die potensiaal van PDTT-gebiede soos sago, maniok, patats, taro, sorghum, plaaslike mielies en ander potensiaal. Ons moedig plaaslike voedselbeskikbaarheid aan en ook die welsyn van boere of hul gemeenskappe. Ons doen kartering. van benadeelde gebiede volgens met agro-ekosisteem kommoditeite en maak die program agenda,” het Suwandi in die Propaktani Technical Guidance and Socialization (BTS) webinar episode 373 met die titel ‘Ontwikkeling van Voedselsekerheid in Benadeelde Gebiede’, Dinsdag (15/3) gesê. /2022).

“Die voedselsekerheidstelsel word dus gerealiseer as die infrastruktuur, logistiek en voldoende voedselreserwes in elke streek beskikbaar is,” het Kelvin voortgegaan.

By dieselfde geleentheid het die direkteur van geharmoniseerde ontwikkeling vir spesiale streke van die Kemendes PDTT, Dwi Rudi Hartoyo, gesê dat die ontwikkeling van plaaslike voedsel soos sago geoptimaliseer moet word, waar sago ‘n lang geskiedenis (gastronomie) vir Indonesiese landelike gemeenskappe het. Sago wat versterk en ontwikkel kan word met verskeie aksies om voedselsekerheid te ondersteun, sodat mense kan begin oorskakel en plaaslike kos soos sago kan begin inneem as plaasvervanger vir rys.

“Die ondersteuning van die Ministerie van Dorpe, PDTT, het ‘n voedselsekuriteitsbeleid in dorpe uitgereik deur die prioriteit van dorpsfondse om die dorp se Volhoubare Ontwikkelingsdoelwitte (SDG’s) te verwesenlik, wat een van die beklemtonings van die 18 SDG’s-punte is, naamlik dorpe sonder armoede en honger, en omgewingsvriendelike dorpies,” het hy gesê.

Die koördineerder van gemeenskapsdeelname-ontwikkeling by die Direktoraat vir die fasilitering van die gebruik van dorpsfondse, Kemendes PDTT, Andrey Ikhsan Lubis het bygevoeg dat die Kemendes PDTT die versterking van die voedselsekuriteit van grensgebiede of benadeelde gemeenskappe ondersteun. Die Ministerie van Village, PDTT het aktiwiteite vir die versterking van groente- en dierevoedselsekerheid (PKTD) oor die prioriteitsgebruik van die 2022 Village Fund.

“Hierdie aktiwiteit is vir die voedselverwerkings- en pakhuisbedryf, insluitend die instandhouding van pakhuise wat deur die Village besit word en of gesamentlike ondernemings in dorpsbesit. Dan vir die instandhouding van rysmaaltoerusting wat aan Village-ondernemings behoort en of gesamentlike ondernemings in Village besit. , en vir goedkoop pakhuishuur waarvan ‘n deel deur dorpsfondse betaal word,” het Andrey gesê. (RO/OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae