Indonesië moet die uitvoer van verwerkte produkte verhoog

  • Whatsapp

Read More

INDONESIË word as nodig geag om uitvoere van verwerkte produkte te verhoog en nie afhanklik te wees van uitvoere na kommoditeite nie. Afhangende van kommoditeite, word handelsprestasie deur fluktuasies in wêreldpryse beïnvloed. ’n Gestruktureerde poging is nodig om kommoditeite as die steunpilaar van uitvoere stadig te verskuif.

“Ongeveer 45% van Indonesië se uitvoere is kommoditeitsgebaseer, waarvan die pryse fluktueer en hoogs afhanklik is van die dinamika wat regoor die wêreld gebeur,” sê Deasy Pane, senior genoot van die Sentrum vir Indonesiese Beleidstudies (CIPS).

Lees ook: Koördinerende minister Luhut, wat voedsellandgoed by die Ministerie van Landbou bespreek, vra PUPR om onmiddellik besproeiing te bou

Die jongste BPS-uitvoer-invoervrystelling toon weer die hoogste kumulatiewe prestasie vir Januarie-Februarie 2022 vergeleke met vorige jare, wat die uitvoerprestasies in 2021 voortsit. Soos bekend word Indonesië se uitvoer egter steeds oorheers deur kommoditeitsgebaseerde produkte waarvan die pryse skerp gestyg het. Intussen, wat uitvoervolume betref, is dit eintlik nie so groot nie.

Die Russies-Oekraïnse konflik, hoewel dit nie ‘n direkte uitwerking op Indonesië se handelsvolume gehad het nie, het ‘n beduidende uitwerking op kommoditeitsprysbewegings gehad wat die waarde van Indonesië se handel sou beïnvloed.

Hoë kommoditeitspryse sal Indonesië se uitvoerprestasies beïnvloed. Dit weerspieël egter nie die kwaliteit en mededingendheid van Indonesiese produkte nie, en is slegs tydelik.

In die afgelope twee dekades het Indonesië se uitvoerbydrae tot die wêreld op 0,9% gestagneer. Intussen is slegs sowat 18 persent van industriële sake-akteurs betrokke by uitvoeraktiwiteite, wat toon dat die meerderheid van Indonesiese sake-akteurs binnelands georiënteerd is.

Dit verg die regering se aandag. Die regering moet sakeakteurs aanmoedig om te waag om in die plaaslike en uitvoermarkte mee te ding, ondersteun deur pogings om produktiwiteit en kwaliteit te verhoog wat aan internasionale standaarde voldoen. Dit kan gedoen word deur die regering se verbintenis tot die skep van ‘n ondersteunende beleggingsklimaat, ‘n gesonde sake-mededingingsklimaat, die verhoging van arbeidsmagkapasiteit en ondersteunende infrastruktuur.

Daarbenewens, ondersteuning vir innovasie, navorsing en ontwikkeling en tegnologie-absorpsie moet verbeter word. Die gebrek aan ‘n navorsing- en ontwikkelingsekosisteem kan ‘n impak hê op die swak motivering van sakeakteurs om te innoveer en slegs voordeel te trek uit die groot binnelandse mark vir wins.

Alhoewel navorsing en ontwikkeling nodig om produkwaarde te optimaliseer of prosesdoeltreffendheid te verhoog, wat nodig is om in die globale mark mee te ding.

“Van die kant af vraag“Die regering moet maklike en laekoste-toegang tot uitvoermarkte verseker deur tarief- en nie-tariefversperrings in die uitvoermark te verminder en volledige en maklik toeganklike markinligting te verskaf,” het Deasy afgesluit.(OL-6)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae