Hoof van Alsintani bevestig verkryging van Alsintan by die Ministerie van Landbou Prioritiseer binnelandse produkte

  • Whatsapp
Hoof van Alsintani bevestig verkryging van Alsintan by die Ministerie van Landbou Prioritiseer binnelandse produkte

Read More

VOORSITTER van die Vereniging van Indonesiese Landboumasjinerie- en Toerustingmaatskappye (Alsintani), Mindo Sianipar, het die massiewe pogings van die Ministerie van Landbou (Kementan) waardeer om die bevordering van die huishoudelike masjinerie- en toerustingbedryf aan te moedig. Die rede hiervoor is dat die verkryging van masjinerie en toerusting by die Ministerie van Landbou tot nou toe binnelandse produkte wat reeds ‘n Huishoudelike Inhoudvlak (TKDN)-sertifikaat het, prioritiseer.

“Ons waardeer opreg die verkryging van masjinerie en toerusting by die Ministerie van Landbou, want dit verwys na Presidensiële Regulasie Nommer 12 van 2021 oor die verkryging van goedere/dienste die regering is verplig om huishoudelike produkte te gebruik wat die SPPT SNI (Produksertifisering vir die Gebruik van Indonesiese nasionale standaardmerke),” het Mindo Sianipar in Jakarta gesê. , Saterdag (26/3/2022).

Die man, wat ‘n senior PDIP-politikus en lid van Kommissie IV van die DPR RI is, het verduidelik dat die verkryging van masjinerie en toerusting steeds gedeeltelik ingevoer word weens die beperkte vermoë van die plaaslike industrie om sekere komponente te vervaardig. Dit beteken dat alle soorte masjinerie waarvan die komponente deur die huishoudelike industrie vervaardig kan word, geheel en al tuisgemaakte masjiene gebruik.

Lees ook: Ministerie van Landbou moedig aan om stroomaf te versterk en die hoendereiervoorsieningsketting te struktureer

“Weereens is die gebruik van ingevoerde masjinerie te wyte aan die beperkte produksie van binnelandse nywerheidskomponente en dit is wat ons in die toekoms aanmoedig sodat alle komponente binnelands vervaardig kan word sodat dit nie meer ingevoer word nie. Ja, ons beywer ons stadigaan vir die volle gebruik van masjinerie, naamlik 100% van die plaaslike bedryf. Ons sal dit beslis laat gebeur,” het Mindo vervolg.

Mindo het verder beklemtoon dat pogings om die volle gebruik van masjiengereedskap uit die binnelandse industrie te verwesenlik in sig is. Dit is bewys dat een van die Indonesiese masjinerievervaardigers in 2021 landboumasjiengereedskap in die vorm van ‘n handspuit na die Filippyne uitgevoer het, soveel as 4 houers (40 voet).

“Dit beteken dat ons masjineriebedryf nie net bestaan ​​om in die behoeftes van plaaslike boere te voorsien nie, maar ook oorsee bestaan. Hierdie is net ’n handspuit, vir ander soorte masjinerie is ons optimisties dat ons die produksie kan verhoog sodat ons nie meer invoer nie, ons selfs uitvoer,” het hy gesê.

Intussen het Akhmad Musyafak, hoof van die Buro vir Algemene Sake en Verkryging, Ministerie van Landbou, gesê dat die verkryging van masjinerie en toerusting by die Ministerie van Landbou gelei word deur Presidensiële Regulasie Nommer 12 van 2021 oor Wysigings aan Presidensiële Regulasie Nommer 16 van 2018 oor die Regering Verkryging van goedere/dienste, gedateer 2 Februarie 2021, artikel 66 oor die verpligting om huishoudelike produkte te gebruik en Wet 22 van 2019 oor die Volhoubare Landbouverbouingstelsel, artikels 65 en 66 oor die verpligting om produkte te gebruik wat SPPT SNI het. Dus, die verkryging van masjinerie en toerusting prioritiseer huishoudelike industriële produkte.

“In 2021 sal die Ministerie van Landbou 25 134 eenhede voor-oesmasjinerie en -toerusting aanskaf, wat volgens tipe en kontrakwaarde verdeel word. Hierdie tipe masjinerie sluit in 2-wiel-trekkers, 4-wiel-trekkers, waterpompe, rys-oorplanters, bewerkings, handspuite en mielieplanttoerusting, wat natuurlik reeds ‘n TKDN-sertifikaat het,” het hy verduidelik.

Musyafak het ook beklemtoon dat, gebaseer op LKPP-data, die verkryging van masjinerie en toerusting by die Ministerie van Landbou in 2021 meer plaaslik vervaardigde masjiene as invoer sal gebruik. Van die totale masjinerieverkrygingstransaksies ter waarde van Rp 1,5 triljoen, is die waarde van binnelandse masjinerieverkryging Rp 990,47 miljard of soveel as 65,56%. Intussen was die verkryging van invoer slegs IDR 520,34 miljard of soveel as 65,56% of 34,44%.

“Dit bewys dat ons masjinerieverkryging verwys na die toepaslike regulasies, naamlik die prioritering van huishoudelike industriële produkte. Die verkryging van ingevoerde masjinerie is te wyte aan die beperkte produksie van komponente deur die plaaslike industrie,” het hy gesê. (RO/OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae