Hoë petrolpryse dryf Amerikaanse kleinhandelverkope aan

  • Whatsapp

Read More

Stygende petrolkoste het Amerikaanse kleinhandelverkope in Februarie laat groei. Dit is volgens die regering se data wat Woensdag (16/3) vrygestel is. Nietemin was die uitbreiding effens onder verwagting.

Kleinhandelverkope het verlede maand met 0,3% gestyg. Die departement van handel het gesê die syfer was minder as die 4,9%-verhoging in Januarie, wat van 3,8% in die vorige verslag hersien is.

Baie van Februarie se toename in besteding was te wyte aan besigheid by vulstasies. Verstaanbaar het verkope met 5,3% gestyg. Die toename was die grootste in enige kategorie.

Sonder vulstasies sou kleinhandelverkope met 0,2% daal. “Die huidige styging in nie-diskresionêre inflasie – veral voedsel, energie en skuiling – sal huishoudelike begrotings knou en hulle aanmoedig om te besnoei op onnodige aankope. Voorsieningskettingkwessies sal voortgaan om verkoopsgroei te kniehalter,” sê Lydia Bossour van Oxford. Ekonomie.

Hy voorspel egter dat verkope in die maande wat voorlê sal groei danksy stygende lone en opbouende besparings. Verskeie sektore het ‘n verlangsaming in besigheid ervaar, insluitend nie-winkelkleinhandelaars soos e-handelsafsetpunte met ‘n daling van 3,7% in verkope, gesondheids- en persoonlike sorgwinkels met ‘n afname van 1,8%, en meubelwinkels en kruidenierswinkels.

Lees ook: Bekommerd oor Russiese aanbod, IEA sny die vooruitsigte vir die vraag na olie

Motorhandelaars, wat die afgelope maande kwesbaar was omdat motorvervaardigers sukkel met skraal voorraad aangesien ‘n wêreldwye halfgeleiertekort produksie getref het en pryse hoër laat styg het, se verkope het met 0,9% toegeneem. Ander sektore wat verlede maand gegroei het, insluitend sportgoedere en stokperdjiewinkels met verkope wat 1,7% gestyg het en boumateriaal- en tuintoerustingwinkels met 0,9%.

Besigheid in afdelingswinkels het met 1,6% gegroei. Kroeë, restaurante en ander voedseldiensondernemings het met 2,5% gestyg. (AFP/OL-14)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae