Centratama Group verkry EPID Menara AssetCo

  • Whatsapp

Read More

PT Centratama Telekomunikasi Indonesia, Tbk (CENT) het die aandele van PT EPID Menara AssetCo (EMA), ‘n filiaal van EdgePoint Group, verkry om EMA se boeke en bates onder die Centratama Group te konsolideer.

Hierdie bates sluit ongeveer 4 000 telekommunikasietorings in wat EMA in 2021 van Indosat Ooredoo Hutchison (voorheen Indosat Ooredoo) verkry het. Na hierdie verkryging het Centratama Group se toringeienaarskap meer as 9 000 toringterreine in Indonesië bereik, ‘n byna verdubbelde toename.

“As ‘n maatskappy wat eenstop-telekommunikasie-oplossings bied, soek die Centratama Groep steeds na geleenthede om ons telekommunikasietoringportefeulje te ontwikkel. Die verkryging van EMA is die regte strategiese stap vir Centratama Group om ons posisie as een van die grootste onafhanklike toringverskaffers in Indonesië,” het die Direkteur Hoof en Hoof Uitvoerende Beampte van Centratama Group, Yan Raymond, Donderdag (17/3) gesê.

Op 30 Desember 2021 het Centratama Group ‘n voorwaardelike aandeleaankoopooreenkoms (CSPA) met EMA en sy aandeelhouers onderteken om EMA te verkry.

Die totale belegging is ‘n maksimum van US$350 miljoen werd of gelykstaande aan Rp5.01 triljoen, plus die aanname van bestaande EMA-skuld.

Kommentaar van die verkryging, kommissaris van CENT en hoof uitvoerende beampte van EdgePoint, Suresh Sidhu, het gesê dat sy party baie tevrede is met hierdie transaksie omdat dit Centratama Group se posisie as EdgePoint se hoofentiteit in Indonesië sal versterk.

“Nou kan ons ons belegging doeltreffender kanaliseer om die reeks volgendegenerasie-verbindingsoplossings van Centratama uit te brei. Hierdie transaksie sal dit ook vir ons baie makliker maak om met operateurs in die land te werk.” hy het gesê.

Deur hierdie verkryging sal Centratama Group ook voordeel trek uit EMA se hoofhuurder, naamlik Indosat Ooredoo Hutchison as een van die grootste sellulêre operateurs in Indonesië met ‘n langtermyn-huurkontrak wat in Mei 2021 onderteken is.

Tesame met ‘n totale eienaarskapportefeulje van 9 000 torings, bevestig Centratama sy posisie as die derde grootste onafhanklike toringverskaffer in Indonesië en versterk sy teenwoordigheid en vermoë om wyer dekking aan sellulêre netwerkoperateurs en die ondernemingskliëntegemeenskap te bied.

Centratama Group het ook vandag aangekondig dat hy leningsverpligtinge gelykstaande aan VS$850 miljoen van ‘n groep Indonesiese en internasionale plaaslike banke verseker het om bestaande kredietfasiliteite te herfinansier, asook om verdere likiditeit te verskaf om die groep se ambisieuse groeiplanne in die komende jare te ondersteun.

Dit is in ooreenstemming met Centratama Group se herfinansieringstrategie wat daarop gemik is om leenkoste te verminder, kontantvloei beter met laste in lyn te bring, voldoende likiditeit te verseker en finansiële buigsaamheid vir organisatoriese groei te bied. (RO/E-3)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae