BPS: Landbou-uitvoer Januarie Februarie 2022 groei 11,45%

  • Whatsapp

Read More

Die Sentrale Statistiekagentskap (BPS) het berig dat die waarde van landbou-uitvoer in Januarie-Februarie positiewe groei ervaar het. Dit is 11,45% met ‘n totale aandeelsamestelling van 1,82%. Hierdie toename het gemaak dat die kumulatiewe nie-olie- en gasuitvoere ‘n hoë styging van 95,22% ervaar het.

Hoof van BPS, Margo Yuwono het gesê dat die landbousektor ook redelik goeie groei ervaar het as dit op ‘n jaargrondslag (YonY) bereken word, wat 10,36% bereik het. Intussen, as dit maandeliks bereken word, het dit afgeneem weens koffiekommoditeite wat ook in Februarie 2022 gedaal het.

“As ons nie-olie- en gasuitvoere in Februarie 2022 uiteensit, is dit aangeteken op US $ 19,47 miljard, ‘n toename van 6,55% (MtoM) en 35,24% (YonY),” het Margo Yuwono in die Official Statistics News wat gehou is, gesê via videokonferensie, Dinsdag 15 Maart 2022.

Margo het gesê die toename in verskeie sektore vandeesmaand het die waarde van Indonesië se uitvoere met 6,73% laat toeneem of US$20,46 miljard bereik vergeleke met Januarie 2022 (mToM). “Op ’n jaargrondslag het die waarde ook met 34,14% gestyg,” het hy gesê.

Lees ook: Kommissie IV Waardering van die Ministerie van Landbou in Tuinbou en Blommebou-ontwikkeling

Intussen het BPS ook die ontwikkeling van plaasarbeidslone in Februarie 2022 van IDR 57 771 of ‘n verhoging van 0,31% (MtoM) aangeteken. Intussen het die lone van plaasarbeiders in reële terme met 0,31% gestyg.

“Net so het lone vir konstruksiewerkers beide nominaal en in reële terme gestyg,” het hy gesê.

Afsonderlik het die hoof van die Ministerie van Landbou se Buro vir Openbare Betrekkinge en Openbare Inligting, Kuntoro Boga Andri, gesê dat die toename in landbou-uitvoer vanjaar ‘n bewys is dat boere se stryd om produksie te verhoog steeds ondersteuning en bystand van die regering ontvang.

“Ons het toegang tot KUR (People’s Business Credit)-finansiering as ‘n kapitaalfasiliteit vir boere en boerdery-entrepreneurs om hul besigheidskaal te vergroot. Aan die ander kant het die Ministerie van Landbou onder leiding van die Minister (Syahrul Yasin Limpo) die Geratieks program as ‘n akkommodasie in toenemende uitvoere 3 keer,” die deksel. (OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae