BI: Binnelandse uitgawes aan Halal-produkte bereik VS$282 miljard in 2025

  • Whatsapp

Read More

BANK Indonesia (BI) voorspel binnelandse besteding aan alle halaalprodukte en -dienste sal aanhou toeneem om in die volgende drie jaar VS$282 miljard of Rp4 duisend biljoen te bereik. Met ‘n meerderheid Moslem-bevolking, het Indonesië die potensiaal om ‘n groot speler in die wêreld se halaal-industrie te word.

Gebaseer op rekords van The Royal Islamic Strategic Studies Centre (RISSC), het Indonesië 231,06 miljoen Moslem-inwoners.

“Binnelandse verbruiksbesteding vir alle halaalprodukte en -dienste sal VS$180 miljard in 2020 bereik en sal na raming met 14,96% groei tot VS$282 in 2025,” het Adjunk-Goewerneur van Bank Indonesia (BI) Juda Agung by die Business Forum Indonesia Halal Markets gesê 2022 feitlik, Maandag (14/3).

Hy het verduidelik, Indonesië is wêreldwyd in ‘n goeie posisie in die ontwikkeling van die halaal-industrie. Soos om saam met Turkye en Saoedi-Arabië by die top drie verspreidingsentrums vir die halal-industrie ingesluit te word.

Daar word ook gesê dat Indonesië 13% van die wêreld se halaalvoedselsentrums het en word as die grootste internasionale handel beskou.

“Indonesië se uitvoerprestasie na OIC (Organisasie van Islamitiese Samewerking)-lande in 2021 sal met 13,7 persent toeneem, vergeleke met die waarde van uitvoere in dieselfde tydperk in 2020,” het Juda gesê.

Lees ook: Jasa Marga: Daar word bewys dat 63% van die voertuie wat gevang is, ODOL oortree het

Nog iets wat Juda uitgelig het, was die versterking van die Islamitiese finansiële sektor van mikro, klein en medium ondernemings of MSME’s wat beskou word as die belangrikste dryfvere van die waardeketting en die versterking van die digitale ekonomie in die bevordering van halal-produkte.

Hy het ook sake-akteurs aangemoedig om sakeforums te optimaliseer om Indonesië as ‘n wêreldwye halaalbedryfspeler van gehalte te bring.

“Hierdie forum sal na verwagting Indonesiese en globale sakeakteurs fasiliteer om sakesamewerking in die herstelproses van globale ekonomiese ontwikkeling te begin,” het Juda afgesluit.

Voorheen berig, data van The State of Global Islamic Economic Report (SGIER) 2020/2021 het getoon dat die groeikoers van Moslembesteding in die wêreld met 3,2% gegroei het met ‘n waarde van VS$2,02 miljard.

Indonesië se posisie in die ontwikkeling van die ekonomiese en sharia-ekosisteem het ook tot vierde gestyg vanaf die vorige vyf. Die Islamitiese modesektor en die uitvoer van halaalvoedsel is ook in die boonste derde en vierde plekke. (OL-7)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae