Vir vinniger internet vra die ministerie van kommunikasie en inligting operateurs om die verwydering van 3G-netwerke te hersien

  • Whatsapp

Read More

Die plan van die Ministerie van Kommunikasie en Inligtingtegnologie om die 4G-sellulêre netwerk die ruggraat van konnektiwiteit in Indonesië te maak, word steeds volwasse. Die regering het sellulêre operateurs gevra om planne vir die uitskakeling van 3G-netwerke te hersien, wat te midde van beperkte frekwensiespektrum as ondoeltreffend en doeltreffend beskou word.

Direkteur-generaal van hulpbronne en toerusting vir pos- en inligtingstegnologie / Waarnemende direkteur-generaal van pos- en inligtingstegnologie van die ministerie van kommunikasie en inligtingstegnologie, Ismail, het gesê die gebruik van telekommunikasie deur die publiek neem toe tydens die Covid-19-pandemie. Operateurs kompeteer dan om ‘n verskeidenheid dienste te verskaf om sosio-ekonomiese aktiwiteite te ondersteun wat kliënte deur die digitale ruimte kan uitvoer, en vertrou op ‘n beperkte breëbandnetwerk.

“Nou gebruik operateurs breëband- of breëbandnetwerke in Indonesië deur parallelle dienste van 2G, 3G, 4G tot die nuutste 5G te verskaf. Dit stel ‘n kosteprobleem vir operateurs in terme van netwerk, menslike hulpbronne, en ook die voorbereiding van die ondersteunende ekosisteem,” het Ismail gesê in die bespreking ‘Digitalization Still Needs 3G?’, Dinsdag (16/3).


Die tweede probleem wat volgens Ismail ontstaan, is die beperking van die frekwensiespektrum. Volgens hom gee die regering vryheid aan operateurs om te kies watter tegnologie hulle gaan gebruik om die behoeftes van die gemeenskap te dien of om by die beginsel van neutrale tegnologie te hou.

“Wanneer hierdie beperkte frekwensiespektrum doeltreffend en doeltreffend deur operateurs benut moet word, as dit gebruik word om 3G en 4G gelyktydig te laat loop, sal dit ’n nuwe las vir operateurs byvoeg,” het hy gesê.

As dit egter vanuit die verbruiker se oogpunt beskou word, glo Ismail dat die publiek nie sal omgee vir die tipe sellulêre netwerk wat deur die operateur gebruik word nie. Volgens hom wil verbruikers net hê die telekommunikasiediens moet oral beskikbaar wees, met goeie gehalte en bekostigbare tariewe.

“As die operateur 3G wil stop, dan moet die publiek gewaarborg word dat die diens beskikbaar is en die koste bekostigbaar is. Daarom is dit nodig om eers te studeer voordat 3G afgeskakel word. Want volgens die navorsing wat gedoen is, is 3G-diensgebruikers steeds in Indonesië,” het Ismail gesê.

Met verwysing na OpenSignal-data, het Ismail verduidelik dat soveel as 16,8% van telekommunikasie-operateurkliënte nie toestelle het wat 4G ondersteun nie, al word hul area reeds deur die vierdegenerasie-netwerk bedien. Toe het soveel as 10,9% van kliënte gesê dat die area nog nie vir 4G beskikbaar was nie.

“Daarom, al het die regulasies aan die beginsel van neutrale tegnologie voldoen, moedig die Kommunikasie en Informatika operateurs aan om bestaande kwantitatiewe data te verdiep. Moenie dat ‘n besluit die gemeenskap benadeel nie. Ons wil ’n verslag van die operateur kry sodat die kwaliteit van diens verbeter kan word, die beëindiging van 3G word behoorlik uitgevoer omdat ons verskeie aspekte hersien het,” het hy gesê.

IndoTelko Forum stigter Doni Ismanto Darwin het beoordeel dat hierdie jaar die era van 5G-sellulêre netwerktegnologie sal wees waar daar voorspel word dat daar teen 2026 in Suidoos-Asië voorspel word dat daar 400 miljoen gebruikers met die grootste gedeelte in Indonesië sal wees.

Doni het beoordeel dat die handhawing van verouderde en hoëkoste sellulêre tegnologie soos 3G beslis nie in dieselfde asem is as die gees van digitale transformasie nie

“Om 3G nasionaal af te sny, sal ‘n simbool wees om nou die jaar van digitale transformasie in Indonesië te wees, soos in ander lande. In die Verenigde State sal spelers soos AT&T, Verizon en T-Mobile vanjaar 3G-dienste afsny volgens ‘n plan van die Federal Communications Commission (FCC) wat 3G-frekwensies vir 5G sal gebruik,” het Doni gesê.

Dit word aanbeveel dat die Ministerie van Kommunikasie en Informatika die FCC se stappe moet naboots wat ‘n padkaart verskaf vir sakeakteurs om 3G onmiddellik af te sny.

“Die padkaart bevat die skedule, die begin van die afsnygroepering, diensversagting, klantopvoeding en ander. As regulasies vinnig uitgereik kan word, dink ek operateurs kan hierdie jaar onmiddellik afsny omdat dit tegnies gereed is,” het hy gesê.

Sekretaris-generaal van die All-Indonesian Telecommunication Providers Association (ATSI) Marwan O. Baasir het verseker dat alle operateur-lidverenigings die regering se pogings ondersteun om digitale transformasie te versnel as een van die strategieë om die land se ekonomie te herstel ná die Covid-19-pandemie.

“Om hierdie rede gaan ons voort om telekommunikasie-infrastruktuur regdeur Indonesië te ontwikkel. Ons ondersteun ook die diskoers om 3G uit te skakel, want dan kan die 2 100 Mhz frekwensiespektrum deur operateurs geoptimaliseer word vir 4G en ook 5G wat meer doeltreffend uit verskeie aspekte is,” het Marwan gesê.

Lees ook: Stockbit se E-IPO-funksie maak dit maklik vir beleggers om die kapitaalmark te monitor

Volgens ATSI se rekords is die hoeveelheid verkeer wat 3G gebruik in Indonesië tans minder as 10% van die totale dataverkeer van alle operateurs. Hy het gesê dat meer mense vandag die voordele van die gebruik van 4G voel omdat dit vinniger internettoegang kan bied en sodoende gerief en gerief skep vir mense om ander digitale dienste aan te neem.

Direkteur van Netwerk Telkomsel Nugroho het verduidelik, hoe hoër die generasie van sellulêre netwerke wat deur verbruikers gebruik word, hoe meer telekommunikasiedienste kan geniet word. Dus, volgens Nugroho, hoef operateurs nie meer al die vyfde generasie netwerkdienste vir hul kliënte te verskaf nie.

“Die eerste rede is dat ons beslis nie gemaklik is om YouTube te kyk as die internetspoed beperk is nie. Tweedens is daar duplisering van 3G-dienste wat eintlik met 2G gedoen kan word. Derdens is daar ‘n beperkte spektrum van die reguleerder wat meer optimaal deur operateurs benut behoort te word. Ons moet dus 3G stop om 4G en 5G te optimaliseer,” het Nugroho gesê.

Volgens hom het elke operateur ‘n ander strategie om dienste aan sy kliënte te verskaf. Telkomsel het self gekies om 2G-dienste in stand te hou en 3G af te skakel, om die betroubaarheid van 4G- en 5G-dienste te handhaaf.

“Ons mikpunt is om dit teen die einde van 2022 te voltooi. Moet egter nie bekommerd wees nie want Telkomsel is daartoe verbind om kliëntetevredenheid te handhaaf. Sodat die migrasieproses na 4G en 5G sowel as die staking van 3G nie ‘n impak op kliënte het nie. Ons kommunikeer intensief met kliënte, insluitend die vervanging van kliënte se SIM-kaarte sodat hulle 4G en 5G kan gebruik,” het Nugroho afgesluit.

In reaksie op die diskoers van die sluiting van die 3G-netwerk, het Heru Sutadi, lid van die Kommunikasie- en Onderwyskommissie van die Nasionale Verbruikersbeskermingsagentskap (BPKN), gesê dat tegnologiese ontwikkeling iets is wat moet gebeur om beter diens te kry. Hy het egter die regering en selfoonoperateurs gevra om aandag te gee aan die regte van kliënte.

“As 3G deur 4G vervang word, moet ons aandag gee aan die impak sodat ons kan voortgaan om maksimum diens te lewer. Dit is nodig om die 3G-afsluiting in enige geaffekteerde gebiede te sosialiseer. So as 3G afgeskakel is, is mense gereed. Operateurs moet ook verseker dat die 4G- en 5G-netwerke in die gebiede waar die 3G-afsluiting gesluit sal word, beskikbaar is. Hierdie migrasieproses moet voordele aan die gemeenskap bied, nie andersom nie,” het Heru gesê.

Sularsi, hoof van klagtes en regsake van die Indonesiese Verbruikersstigting (YLKI), het daaraan herinner dat die telekommunikasiebedryf ‘n swak rekord het met die migreer van CDMA na GSM ‘n paar jaar gelede.

Sulastri glo dat die regering en operateurs reeds data het oor die aantal gebruikers en areas van die samelewing wat steeds op 3G-netwerke staatmaak.

“Uit die data kan sosialisering en opvoeding op verskeie maniere na die plaaslike gemeenskap verskerp word. Moet die SIM-kaart en toestel vervang word? As dit vervang moet word, maak seker dat ‘n bundelpakket teen ‘n bekostigbare prys beskikbaar is, want nie alle mense kan dit ekonomies bekostig nie. Die gees is gelyke toegang tot tegnologie, so dit is die verantwoordelikheid van die staat om dit te kan waarborg,” het Sulastri gesê.

Sigit Puspito Wigati Jarot, voorsitter van die Nasionale Telematiese Infrastruktuurafdeling van die Telematiese Vereniging (Mastel), het beoordeel dat die implementering van die uitskakeling van 3G-netwerke ook verskeie dinge moet waarborg. Sodat dit nie in die toekoms regsprobleme veroorsaak nie.

“As hierdie afskakeling die gesondheid van die bedryf kan verbeter, moet dit gedoen word. Tweedens kan dit netwerk- en spektrumdoeltreffendheid verhoog sodat die spektrum nie vermors word nie. Deur dit dan te doen, kan die kwaliteit en verspreiding van infrastruktuur sowel as tegnologie-opgraderings vinniger wees,” het Sigit gesê.

Volgens hom kan dié drie voorwaardes net gedoen word met regeringsregulasies wat ’n digitale karakter het.

“As jy steeds die vorige modelregulasie gebruik, sal daar baie dinge wees wat belemmer word. Nog iets, tans is die verspreidingskaart van die digitale mededingendheid-indekstelling per provinsie steeds hoog in slegs enkele eilande. As jy 3G afskakel, sal dit nuwe gapings tussen provinsies skep?” het hy gevra.

Voorsitter van die Indonesiese IoT Association (Asioti) Teguh Prasetya, het gesê dat die vereniging ‘n opname gedoen het oor die uitskakeling van 3G aan alle lede, wat in werklikheid maatskappye is wat tegnologie gebruik om hul besigheid te bestuur.

“Soveel as 62% van ons lede gebruik nie meer 3G nie. Toe het 86% van hulle gesê hulle is gereed as daar nie meer 3G is nie. Daar is egter steeds baie wat hoop dat 3G-afskakeling oor nog 2-3 jaar gedoen moet word en wag vir die dienslewe van die toestelle wat hulle het,” het Teguh gesê. (RO/OL-7)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae