Gekraf Parys-modeskou het na bewering die gesig van Indonesië aangetas

  • Whatsapp

Read More

Ondervoorsitter van Kommissie X, Hetifah Sjaifudian, was spyt dat daar ‘n wankommunikasie was asof Indonesiese handelsmerke by Parys Modeweek verskyn het. Trouens, wat gebeur het, was die teenoorgestelde.

In plaas daarvan om plaaslike handelsmerke te bevorder, word die geleentheid wat deur die Creative Economy Movement (Gekraf) gereël is, beskou as Indonesië se gesig in die oë van die wêreld.

“Omdat dit ook ons ​​(Indonesiese) naam bring om minder goed te wees. Maar ek is seker in die toekoms sal ons produkte inderdaad gebeurtenisse en oomblikke nodig hê om ons produkte bekend te stel, en dit is ook ‘n PR vir die regering en die DPR, ” het hy Donderdag (17/3) gesê.

Die rumoerige aansprake van plaaslike handelsmerke wat by die ‘Fake’ Parys Modeweek verskyn, lei steeds tot omstredenheid. Behalwe dat daar deur modepraktisyns, soos die bekende ontwerper Oscar Lawalata en andere, geprotesteer word, het wetgewers en akademici dieselfde mening.

Hetifah het gesê dat sy sal evalueer of die aktiwiteit die staatsbegroting bestee het en nie op die teiken was nie. “Ons sal dit later evalueer, want in hierdie tyd het ons ook die geleentheid nodig om bloot te lê. Selfs met die digitale ekonomie wat ontwikkel word, kan ons eintlik iets bemark sonder om dit fisies aan te bied. Dit is ons gesamentlike evalueringsmateriaal sodat hierdie soort ding nie nie weer gebeur nie,” het hy gesê. .

Hetifah het gesê dat Gekraf nie deel van die regering was nie. Dit is egter moontlik dat fondse uit die staatsbegroting aangewend sal word.

Dinna Prapto Raharja, dosent vir internasionale betrekkinge, was by ‘n aparte geleentheid spyt dat Gekraf ‘n geleentheid gehou het waarvan die naam eintlik betogings van die Paryse Modeweek genooi het.

“In plaas daarvan om ’n nuwe handelsmerk te skep wat Indonesië trots maak, skend dit die naam van Indonesië en is dit nie produktief vir die modewêreld en die industrie in Indonesië nie,” het die stigter van Synergy Policies gesê.

Hy het eenkeer ‘n klein studie gedoen om die vorm van bevordering wat deur rolspelers in die modebedryf voorgestel word, te ondersoek. Hy het gevind dat mode verskillende vlakke van kreatiwiteit en markaandeel het.

“Begin van modeverbruikersgoedere wat massavervaardig word, soos klere en bykomstighede vir daaglikse gebruik, tot mode, wat ontwerp is om in beperkte hoeveelhede vervaardig te word sodat dit uniek is en hoë verkooppryse handhaaf,” het hy gesê.

Hy het ‘n voorbeeld gegee van beperkte modeprodukte soos haute couture, of hoë kwaliteit ikat en batik. Volgens hom het elkeen ’n ander vorm van bevordering nodig.

“Die haute couture het ‘n modevertoning nodig, maar die verpakking kan verwerk word om die naaste markaandeel te beheer. Byvoorbeeld, ‘n jaarlikse modevertoning kan gemaak word om musiek-/filmtoekenningsprogramme regoor Asië vooraf te gaan soos Mnet of die Asian Film Awards Academy, of regdeur Indonesië. Maar vir alledaagse produkte is die belangrike ding om met verskeie groot handelsmerke saam te werk om Indonesiese ontwerpers toe te vertrou om byvoorbeeld ‘n paar somer- of lente-versamelings te vervaardig,” het hy gesê.

Wat Ina Raya betref, ‘n ontwerper wat ook die stigter van die modepreneurindo-gemeenskap is, is sy spyt dat die vertrek van plaaslike handelsmerke net is om handelsmerk of aansien na te streef.

“Dit gaan terug na eerlikheid, as jy nie na die oorspronklike PFW gaan nie, moenie die PFW hutsmerk gebruik nie. Dit is nie trots nie, dit is ‘n verleentheid,” het hy gesê.

Ina het gesê dit sal jammer wees as hul vertrek net vir aansien was, en nie vir handelsmerk nie. “As dit vir die handelsmerk van Indonesiese produkte is, is dit goed, maar dit moet versigtig voorberei word,” het hy gesê.

Hy het ook gesê dat Indonesië reeds Indonesiese Modeweek (IFW) het wie se aansien PFW nader. Volgens hom is dit die taak van die Ministerie van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie om dit nog meer gewild te maak.

“Ek glo dat IFW ‘n gesogte geleentheid in dieselfde klas as PFW kan word, veral aangesien Indonesië goeie ontwerpers het, is die enigste ding wat kort is om dit uit te publiseer. Dit moet verbeter word,” het hy gesê. (OL-8)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae